Agenda

Agenda 2024

16 juni: vanaf 13.00 uur: Oisterwijk: Jazz op het Lindeplein.
Jazz op het Lindeplein

Het swingt de pan uit op het Oisterwijkse Lindeplein op 16 juni 2024. Om 13.00 uur start een ware ‘jazztafette’ met vier gerenommeerde jazzorkesten die elkaar afwisselen op het  podium voor de deur van cultureel centrum Tiliander en het terras van restaurant SEC.
Noord Brabant telt ruim zestig actieve bigbands. Vier daarvan zorgen op 16 juni voor een swingend Lindeplein: De Bigband Oss, De Ley River Bigband uit Goirle, de MidWest band van de politie Midden en West-Brabant en de organiserende Budding Sound Bigband. 

13.00 u: Big Band Oss
Zeg je Big Band Oss, dan zeg je eigenwijs, eigentijds, eigenzinnig, swingend. Mooie ballads worden afgewisseld met funky nummers. Composities van de eigenzinnige Buddy Rich en Sonny Rollins, swingende arrangementen van Oliver Nelson, Bobby Timons en de Clarke-Boland big band en eigentijds werk van Gordon Goodwin en Bert Joris worden door enthousiaste muzikanten met veel overgave gespeeld.
De band is in 1975 opgericht door leden van stadsharmonie, muziekvereniging Hartog en hofkapel. Er is met diverse bekende muzikanten opgetreden: Rosenberg trio, Angelo Verploegen, Bert Boeren, Ronald Douglas. De band staat onder de bezielende leiding van Nico Gerhards.

14.00 u: Ley River Bigband
De Ley River BigBand uit Goirle bestaat uit een twintigtal goede, enthousiaste muzikanten. Onder de muzikale leiding van Jan Hermans brengen zij diverse muziekstijlen zoals jazz, swing, latin, pop en soul. Alicia Nederlof is hun vaste zangeres en verrast het publiek regelmatig met mooie ballads of juist swingende nummers. De Ley River BigBand staat garant voor kwaliteit, gezelligheid en een mooi, afwisselend repertoire.

15.00 u: Budding Sound Bigband
De Budding  Sound Bigband werd 45 jaar geleden in Oisterwijk opgericht en is alive and kicking. Met een bak aan ervaring en de bezielende leiding van Daniël Platje timmert de BSBB aan de weg met optredens op diverse jazzpodia en culturele evenementen in binnen- en buitenland. In Midden-Brabant manifesteert de BSBB zich met organiseren van cross-overs en uitwisselingsconcerten met collega bigbands, popbands, musicalgroepen en andere culturele organisaties. Met een breed en veelzijdig repertoire van traditionele bigbandmuziek, soul en funk is de Budding Sound Bigband van alle markten thuis.

16.00 u: MidWest Band
De MidWest Band is de politie bigband van Midden- en West Brabant onder leiding van dirigent Rob van Reijmersdal. Deze band bestaat inmiddels al bijna 35 jaar, voortgekomen uit het Tilburgs Politie Muziek Corps, opgericht in 1927. Dat was toen een traditionele harmonie. In de tijd dat harmoniemuziek binnen de Tilburgse Politie niet meer zo aansprak, transformeerde de harmonie naar een bigband onder de naam Tilburgse Politie Big Band. Na de reorganisatie ontstond de politieregio Midden en West Brabant en veranderde de naam van het orkest: MidWest Band